γράφτηκε
στον Τοίχο
12.2.15
-
2
Comments
του Γιάννη Λαζάρου
Όταν «κολλάει» η ουσία στο πώς θα γραφτεί ή θα ειπωθεί η οικονομική κατοχή και αν αυτός που θα βάλει την υπογραφή πάνω σε αυτό το «αξιοπρεπές» κωλόχαρτο θα είναι δεξιάς ή αριστερής κυβέρνησης τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει πάθει η Ελλάδα.
Όταν «κολλάει» η ουσία στο πώς θα γραφτεί ή θα ειπωθεί η οικονομική κατοχή και αν αυτός που θα βάλει την υπογραφή πάνω σε αυτό το «αξιοπρεπές» κωλόχαρτο θα είναι δεξιάς ή αριστερής κυβέρνησης τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει πάθει η Ελλάδα.
Στο Γιουρογκρούπ που έλαβε χώρα αυτό που πήραμε ήταν η πρώτη πικρή γεύση των υπαλλήλων συμφερόντων που πήραν τον τίτλο Υπουργός Ελλάδας και που κάνουν σκηνοθετημένα νάζια δίνοντας ελπίδα σε έναν λαό ότι όλα θα αλλάξουν. Η παραλίγο ρήξη με τους δανειστές δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα πολιτικάντικο τρικ ότι η νέα κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω. Η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχώς όπισθεν βάζοντας στους όρους της δανειακής σύμβασης λίγο ζάχαρη να γλυκαθεί το πικραμένο χειλάκι ενός απογοητευμένου λαού που θέλει από κάπου να πιαστεί.
Είναι γελοιοδέστερο του γελοίου η κυβέρνηση να θέτει όρο η Τρόικα να μην ανακατεύεται στην διαχείριση της ελληνικής διακυβέρνησης και από την άλλη να μπαίνουν από πόρτες και παράθυρα υπάλληλοι Ινστιτούτων, Τραπεζών και Παγκόσμιων Οργανισμών ως «συμβουλάτορες». Στο κάτω-κάτω η Τρόικα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα όργανο που εκπροσωπεί τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους θεσμούς που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως μεγάλους πυλώνες δημοκρατίας και ανάπτυξης, δηλαδή την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Δηλαδή αν η Τρόικα έχει από αύριο το πρωί συμβουλευτικό ρόλο και όχι επεμβατικό όλα θα είναι μέλι-γάλα;
Η κυβέρνηση για το θεαθήναι θέλει πάση θυσία να βγάλει από το λεξιλόγιο τις λέξεις «έλεγχος», «μνημόνιο», «υπάλληλοι». Έτσι λοιπόν, θα έχουμε τους νέους όρους όπως «συμβουλές», «πρόγραμμα - γέφυρα» και «εταίρους». Αυτό φάνηκε άλλωστε από την επικείμενη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει ο πρωθυπουργός με τον ΟΟΣΑ. Δόθηκαν τα χέρια με τον πρόεδρο Γκουρία, να μάς βοηθήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός να αναπτυχθούμε με την δημιουργία μιας Εθνικής Τράπεζας Ανάπτυξης όπως αυτές που λειτουργούν σε όλες τις εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη. Θα έρθει, δηλαδή, μία οικονομική Unicef να μας δίνει χαρτζιλίκι να την βγάζουμε ενώ αυτή θα είναι ο καλός Σαμαρείτης που συμβουλευτικά θα μάς «αναπτύσσει».
Μεγάλη η επιτυχία της "αριστεράς" στην Ελλάδα να φέρει για δεύτερη φορά τον ΟΟΣΑ, ο οποίος "έσωσε" μια φορά την χώρα από το 1948 μέχρι το 1952 με Πλαστήρες και λοιπούς δημοκράτες.
Λες και αυτό το οικονομικό λόμπι δεν γεννήθηκε το 1948 ως Οργανισμός Ευρωπαϊκής Οικονομικής Συνεργασίας που σκοπό είχε να διαχειριστεί το Σχέδιο Μάρσαλ για την ανασυγκρότηση της Ευρώπης μεταπολεμικά. Λες και αυτό το φίδι δεν εκκολάφτηκε από το ίδιο αυγό με την Ε.Ε. Σιαμαίοι οργανισμοί με τόπο καταγωγής τις Βρυξέλλες. Με έναν από τους δημιουργούς του τον Γάλλο Robert Marjolin. Έναν από τους δημιουργούς της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ένας λαός πριν 15 ημέρες ψήφισε τα μυαλά που θα βγάλουν την χώρα από το τέλμα και τα μυαλά προσέλαβαν υπαλλήλους οικονομικών παγκόσμιων λόμπι να τους συμβουλέψουν. Τις συμβουλές που έδινε η υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Έλενα Παναρίτη, στον Γιώργο Παπανδρέου για το πώς θα μπει στο Μνημόνιο, τώρα τις δίνει στον υπουργό Βαρουφάκη για το πώς θα αλλάξει όνομα το Μνημόνιο.
Πολιτικές μαριονέτες οικονομικών φόρουμ κατάντησαν οι εκλεγμένοι από τον λαό εκπρόσωποι, ενώ ο λαός σηκώνει σε πλατείες πλακάτ που γράφουν «Ανάσα Αξιοπρέπειας». Πάρε ανάσα για όσο διαρκέσουν οι δήθεν ρήξεις και διαφωνίες γιατί μετά έχεις να κάνεις μεγάλο μακροβούτι στον ίδιο βόθρο που ήσουν. Οι επικοινωνιολόγοι της «αριστεράς» ξέρουν γιατί έβαλαν στο σλόγκαν «ανάσα» και όχι αναπνοή διότι μία ανάσα θα πάρεις και τελικά μόνο αυτό ζητάς.
Ήρθε και η στιγμή που οι πολιτικοί σου εκπρόσωποι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν το ύψος του χρέους επί του ΑΕΠ και εκεί που περίμενες ότι το «κούρεμά» του θα ξεκινούσε από το 175% του ΑΕΠ, έρχεται ο υπουργός Μάρδας και σου πετάει: «Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Λεβί στο τέλος του χρόνου το χρέος θα φθάσει στο 205% του ΑΕΠ». Να είμαστε ήσυχοι, λοιπόν, ότι ακόμα και αν οι δανειστές κουρέψουν το χρέος και το φθάσουν πάλι στο 175% του ΑΕΠ, η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει ότι υλοποίησε την προεκλογική της εξαγγελία και ο λαός θα γράφει στα πλακάτ «πήραμε Ανάσα Αξιοπρέπειας».
Αυτό που κατάφερε η αλλαγή κυβέρνησης είναι να μπουκάρουν στην Ελλάδα νέοι πλιατσικολόγοι από τα βαριά λόμπι του πλανήτη να μοιραστούν την πίτα με τους ήδη μόνιμους κυβερνήτες της χώρας που είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι. Στα Γιουρογκρούπ που θα γίνονται από εδώ και στο εξής η τελευταία που θα έχει τον λόγο θα είναι η ίδια η Ελλάδα. Θα είναι ως παλιάτσος ντυμένος με ριχτά πουκάμισα και εξαντρίκ κασκόλ διορισμένος να φτιάχνει την διάθεση των θεατών με ανούσιες πολιτικές ατάκες ενώ τα λιοντάρια θα μοιράζουν τον λαϊκό μεζέ μέσα σε ξεκλείδωτα κλουβιά. -
Εκπομπή 12-2-2015
2 σχόλια
Ευτυχώς! Ευτυχώς φίλτατέ μου. Ευτυχώς που γράφετε όσα γράφετε, που λέτε όσα λέτε. Ευτυχώς διότι είχα αρχίσει να αισθάνομαι μοναξιά. Και είναι ανυπόφορη η μοναξιά τού νοήμονος μεταξύ ανοήτων.
Τί άλλο μπορούμε να πράξουμε?Μακάρι να γίνονταν όλα όσα επιθυμούμε,μα δε γίνεται,πρέπει να υπολογίζουμε πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό που θέλουμε.Βεβαίως υπάρχουν αντιφάσεις,η Παναρίτη η οποία δρομολόγησε μαζί με άλλους τώρα βρίσκεται στις επάλξεις του αντιμνημονίου!Να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις της να απεμπλακούμε είναι μια άποψη αλλά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς εκείνον που σε οδήγησε στη καταστροφή?Δε ξέρω τι να πω,τα ΄χω χαμένα,υποθέτω ότι έχουμε μπει σε ένα κυκεώνα ανωμαλίας σε όλα τα επίπεδα,σύγχιση παντού.ΔΕ ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΟ ΣΟΚ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΑΜΤΩΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ?
Δημοσίευση σχολίου