γράφτηκε
στον Τοίχο
17.10.18
-
0
Comments
Κορίτσια από τους πρόσφυγες Ροχίνγκια πωλούνται και υποχρεώνονται σε καταναγκαστική εργασία προκειμένου οι απελπισμένες οικογένειές τους να έχουν χρήματα στους υπερπλήρεις καταυλισμούς στο Μπαγκλαντές, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) των Ηνωμένων Εθνών.
Ο ΔΟΜ ανακοίνωσε ότι έχει ταυτοποιήσει 99 περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων μέσα σε ένα χρόνο από τον Σεπτέμβριο του 2017, αν και επισήμανε ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος. Μεταξύ των θυμάτων, τα 35 είναι κορίτσια και οι 31 γυναίκες, ανέφερε ο ΔΟΜ σε έκθεση που δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα.
Τριάντα ένα από τα κορίτσια κατέληξαν σε καταναγκαστική εργασία, όπως και 26 από τις γυναίκες.
«Οι ιστορίες που ακούμε συχνά είναι ευάλωτων ανθρώπων που προσεγγίζονται από διακινητές με ψεύτικες υποσχέσεις για εργασία και μια καλύτερη ζωή», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΟΜ Ντίνα Πάρμερ, προσθέτοντας ότι κάποιοι αγνοούν αυτούς τους κινδύνους.
«Άλλοι μπορεί να γνωρίζουν ότι είναι επικίνδυνο, αλλά να νιώθουν ότι είναι σε τέτοια απόγνωση που είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ακραία μέτρα, θυσιάζοντας ίσως ένα μέλος της οικογένειας για χάρη των υπόλοιπων», ανέφερε η Πάρμερ σε ανακοίνωση.
Τα υπόλοιπα ταυτοποιημένα θύματα εμπορίας ανθρώπων περιλαμβάνουν 25 ενήλικες άνδρες και 8 αγόρια, που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία. Πέντε γυναίκες και τέσσερα κορίτσια έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Η ανθρωπιστική οργάνωση του Μπαγκλαντές Young Power in Social Action (YPSA) προσπαθεί να ενημερώσει τους πρόσφυγες για τους κινδύνους της εμπορίας ανθρώπων και συγκεντρώνει αναφορές από τους ηγέτες της κοινότητας των Ροχίνγκια καθώς και τοπικών και διεθνών οργανώσεων.
«Πάνω από 1.000 έχουν ταυτοποιηθεί ως θύματα εμπορίας ανθρώπων», δήλωσε ο Τζίσου Μπαρούα από την YPSA.
Πάνω από 900.000 Ροχίνγκια, μια εθνική και θρησκευτική μειονότητα μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, ζουν στην επαρχία Κοξ Μπαζάρ του Μπαγκλαντές, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων σε καταυλισμούς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Το Μπαγκλαντές απαγορεύει στους πρόσφυγες να φύγουν από τους καταυλισμούς, ή να εργαστούν εκτός από το να συμμετέχουν σε μικρά προγράμματα ανθρωπιστικών οργανώσεων, ανέφερε ο ΔΟΜ.
«Είναι απελπισμένοι να βγουν από τους καταυλισμούς και να βγάλουν κάποια χρήματα», δήλωσε ο Μπαρούα στο Thomson Reuters Foundation μέσω τηλεφώνου από το Κοξ Μπαζάρ.
Οι διακινητές εκμεταλλεύονται αυτή την απόγνωση, προσφέροντας μετακίνηση και ευκαιρίες για εργασία, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.
ΑΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου